SCRISOARE DESCHISĂ ADRESATĂ DOMNULUI TRAIAN BĂSESCU, PREŞEDINTELE ROMÂNIEI

Stimate domnule preşedinte,

Regimul comunist, înainte de a fi anti-naţional, anti-uman şi anti-democratic, (dictatorial, terorist şi torţionar), a fost anti-creştin. De aceea, revoluţia din decembrie 1989 trebuia să fie o revoluţie creştin-democrată. Dar după cum se ştie, ea nu a fost decât o înlăturare a cuplului Ceauşescu şi a unor activişti PCR de gradul I, şi înlocuirea lor cu activişti ce purtau o mască democrată, conduşi de Iliescu-Roman. De atunci şi până astăzi, puterea politico-economico-financiară în România, este deţinută de o structură securisto-neocomunistă ce s-a constituit şi în diferite partide (în principal FSN-PSD) şi controlează majoritatea mass-media. Această structură numită de Dvs. „sistem ticăloşit” (ticăloasă a fost de la începutul existenţei sale), a avut ca prim adversar politic PNŢ-ul, principalul şi autenticul opozant al tuturor regimurilor dictatoriale, inclusiv al celui comunist. S-a creat un adevărat complot anti-PNŢ (în care au participat făţiş sau disimulat şi unii liberali) şi care în final l-au distrus prin două mijloace principale: infiltrându-l cu oamenii sistemului ticăloşit, şi prezentându-l ca principalul vinovat de criza majoră a României, pe care regimul Iliescu a determinat-o deliberat.
Din păcate, şi o spunem cu toată tristeţea, Dvs. v-aţi situat atunci în tabăra sistemului ticăloşit şi v-aţi adus o contribuţie importantă la distrugerea PNŢ-ului lui Maniu-Mihalache-Coposu. Nu vă reproşăm atitudinea dinainte de 1989 (carnetul de partid, etc.). Atunci erau doar trădători criminali pe de o parte, şi victime pe de alta (Dvs. eraţi între victime). Dar atitudinea politică de după 1989 este condamnabilă. O explicaţie, şi mai puţin o scuză, era naivitatea, lipsa de informaţie şi de experienţă şi o inerţie vinovată. Omul politic Traian Băsescu a evoluat însă, şi după propriile sale afirmaţii s-a căit şi a părăsit sistemul ticăloşit, declarându-se adversar al lui.
În 2004, am avut de ales între Dvs şi Adrian Năstase, ce era exponentul structurilor ticăloase. V-am ales pe Dvs, pentru că am crezut în ruptura ce aţi făcut-o cu foştii Dvs. aliaţi de după 1989. v-am votat pentru că v-am creditat. V-am ales, pentru că am crezut în promisiunile Dvs şi am fost de-acord cu cele trei obiective principale: lupta anti-corupţie, justiţie independentă şi desprinderea de comunism. Din păcate, ultimii cinci ani, ne-au arătat că nu aţi reuşit decât foarte puţin în aceste obiective:
– Au fost dezvăluite în principal, dosarele victimelor şi nu ale vinovaţilor şi criminalilor comunişti. Nu aţi impus legea lustraţiei. Nu aţi impus repararea crimelor şi a abuzurilor comuniste, şi nici măcar restituirea bunurilor furate. De aceea, condamnarea comunismului, lăudabilă de altfel, este mai mult formală.
– Justiţia este în continuare, în marea ei majoritate sub controlul sistemului ticăloşit.
– Nu au fost finalizate dosarele marilor corupţi şi vinovaţi de crimele din decembrie 1989, iunie 1990, şi multe altele de după aceea.
Astăzi, din nou suntem chemaţi să alegem, între un alt Năstase (Mircea Geoană), cu altă mască, dar reprezentând şi fiind condus de aceeaşi mafie, şi între Dvs., (dar mai ales, declaraţiile şi promisiunile Dvs).
Nu putem crede că lupta, jertfa şi martirajul a milioane de români, făcute în spiritul dragostei de Dumnezeu şi neam, au fost zadarnice. Ele ne obligă pe toţi, în egală măsură. Pentru ca formula Dvs. „aşa să ne ajute Dumnezeu” să nu fie o vorbă goală şi demagogică, suntem chemaţi să ne întoarcem spre Dumnezeu şi spre valorile sale prin fapte. Sunt politicieni care-şi închipuie că-L pot minţi şi înşela pe Dumnezeu ca pe un electorat. Se înşeală amarnic. O responsabilitate enormă cade astăzi asupra celor conştienţi de pericolul în care se găseşte ţara, şi în primul rând asupra Dvs.
Dacă providenţa care vă cunoaşte inima vă va vrea din nou preşedintele acestei ţări, („puterea o primiţi de sus”), ea cu siguranţă vă strigă cerându-vă:
– Nu uita că acest popor s-a născut creştin şi a învins toată vrăjmăşia istoriei prin credinţa sa! Sprijiniţi-vă acţiunile pe această credinţă, şi promovaţi speranţa şi iubirea.
– Nu uita datoria sfântă de a te opune legilor ce contravin legilor lui Dumnezeu şi celor naturale! Promovează legile vieţii, ale familiei creştine, ale dreptului la muncă cinstită, ale şansei egale (şi ale copiilor de ţăran), şi ala iniţiativei libere.
– Nu uita că progresul unei societăţi este condiţionat de statul de drept şi acesta depinde de o justiţie desăvârşit eliberată de orice influenţă din afara ei!
– Nu uita jertfa şi martirajul a nenumărate generaţii şi a milioane de români, făcute din dragoste de neam şi ţară!
– Nu uita că nu ai voie să faci compromisuri şi să încetezi lupta împotriva acelora care de-atâta vreme mint şi jefuiesc ţara!
– Nu uita că ura, minciuna şi nedreptatea nu pot duce decât la dezastru! Opune-te lor cu hotărâre!
– Nu uita că Dumnezeu iubeşte unirea şi solidaritatea în iubire şi pedepseşte dezbinarea!
– Nu uita pe cei mici, neputincioşi, săraci şi în dificultate!

Domnule preşedinte, credem că sunteţi conştient de importanţa decisivă a acestui moment pentru destinele acestui popor.
În speranţa că veţi împlini aşteptările şi nădejdea pusă în Dvs., ne adresăm concetăţenilor noştri, spunându-le: uitaţi-vă cu atenţie la cei care de ani de zile s-au coalizat şi-l atacă cu ură şi înverşunare pe Traian Băsescu şi răspunde-ţi cu inima curată şi dreaptă la următoarele întrebări:
– Sunt ei cu credinţă şi frică de Dumnezeu, sau sunt de fapt duşmani ai lui Cristos? (şi crucile pe care le fac în biserici sunt doar demagogie)
– Sunt ei oneşti, sau corupţi şi jefuitori fără scrupule?
– Sunt ei slujitori ai adevărului şi iubirii, sau ai minciunii şi urii?
– Sunt ei patrioţi autentici, sau dragostea lor de ţară se opreşte în buzunarele lor?
– Doresc ei puterea în interesele României, sau în interesul lor şi al grupurilor lor de interese?
– Sunt ei democraţi adevăraţi, sau farisei politici?
– Doresc ei cu adevărat unitate şi solidaritate, sau stăpânirea şi manipularea celor mulţi?

Dacă aţi răspuns fără părtinire la aceste întrebări,
mergeţi şi votaţi!

Aşa să vă ajute Dumnezeu!

Pr. Matei Boilă Ioan Z. Boilă

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: