Cum sărbătoresc românii Paştele?

Pentru inceput sa lamurim ce sarbatorim de Paste.

In urma cu mai bine de 2000 de ani, D-zeu ducea la indeplinire planul Lui de mantuire, de eliberare a omului de povara pacatului. Pretul pe care D-zeu l-a platit a fost urias, El si-a trimis propriul fiu sa moara pentru mine si pentru tine, pentru ca noi sa fim liberi. Si inca ce moarte, cata durere, suferinta, umilinta si batjocura, indurate pe nedrept la care nu a opus nici o rezistenta. Ca o comparatie, cum reactionam noi atunci cand ni se face o nedreptate, oricat de mica ar fi ea?

Fiul lui Dumnezeu a murit pentru pacatele noastre dar dupa trei zile a biruit moartea, a inviat si prin El noi putem avea viata vesnica.

Cum sarbatoresc romanii Pastele?

In cel mai fericit caz, mergem la biserica sa luam lumina si apoi… discoteci, chefuri stropite cu bautura, petreceri care degenereaza etc.  Nu cred ca asa doreste Dumnezeu sa-l sarbatorim, nu pentru asta a murit pe cruce.

E foarte bine sa te simti bine, sa ai masa plina, sa te distrezi alaturi de cei dragi, dar macar un gand de multumire sa indreptam in tot acest timp catre Cel ce ne-a dat tot ce avem.

Sarbatori fericite tuturor crestinilor!

Aceste scene din filmul  „Passion of Christ” sunt reale. Este dovedit ca romanii foloseau acele arme de tortura si acele metode de schingiuire la care a fost supus Isus. Cat chin indurat pe nedrept, ar trebui sa ne dea de gandit.

Anunțuri

Un răspuns to “Cum sărbătoresc românii Paştele?”

  1. E adevărat ce zici, orice sărbătoare, fie religioasă sau de alt gen degenerează mereu într-o beţie. Sper ca postul tău să fie citit de câţi mai mulţi oameni care să înţeleagă că Paştele nu e motiv de beţie, aşa cum nici postul nu e o diteă. Paşte Fericit!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: